Strahonja: Suci su oštetili Goricu u utakmici s Osijekom

U emisiji Stadion Marko Lozo i naš sudački ekspert Mario Strahonja analizirali su 11. kolo HNL-a.

Lozo se na početku osvrnuo na hrvatsku nogometnu reprezentaciju, koja se danas okupila u Splitu uoči dvoboja za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. protiv Mađarske i Walesa.

- Svi smo sretni što se reprezentacija vraća u Dalmaciju. Treba zahvaliti ljudima u HNS-u i Hajduku koji su sjeli za isti stol na čelu sa direktorom Marijanom Kustićem koji je bio zagovornik svega toga i ovo je njegov uspjeh i uspjeh HNS-a. Sad na tim odnosima treba raditi da se opet ne dogodi da reprezentacija dugo izbiva iz Splita i Dalmacije, rekao je Lozo.

Utakmica 11. kola Prve HNL između Osijeka i Gorice digla je puno prašine, a najviše se spominjao sudački trojac.

Nogometaši Osijeka s igračem više i preokretom pobijedili su u Gradskom vrtu Goricu s 2:1 i došli na treće mjesto.

Gorica je povela golom Kristijana Lovrića u 54. minuti, no u 66. minuti dogodio se preokret na dvoboju. Igrač gostiju Ljubisavljević skrivio je penal i zaradio crveni karton, a Mirko Marić je pogodio s "Bijele točke".

Međutim, naš sudački ekspert rekao je da to nije bio kazneni udarac.

- Od samog starta sve je krenulo nespretno i krivo. Prvo igrač Osijeka bio je u poziciji zaleđa, a plod te pogreške je krivo postavljanje pomoćnog suca koji se nalazio jedan metar iza linije sa pretposljednjim igračem, rekao je Strahonja. 

Sudac je pustio prednost i onda dosudio kazneni udarac za Osijek.

- Vidimo napadača kako rotira gornji dio tijela, obrambeni trči kraj njega i u tom jednom laganom kontaktu napadač pokušava incenirati kazneni udarac. Tu dolazi do drugog žutog kartona koji uopće nije trebao doći nego smo se trebali vratiti na prvu poziciju zaleđa i do svega ovoga ne bi došlo, istaknuo je Strahonja naglasivši kako je Gorica u ovoj utakmici doista oštećena.