Srbić: Plasman na OI je moj san otkako sam bio dijete

Na Svjetskom prvenstvu u gimnastici Tin Srbić odličnom je vježbom u kvalifikacijama na preči dobio ocjenu 14.833, čime se kao treći plasirao u finale što mu gotovo sigurno donosi i plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Čeka se još samo službena potvrda.

- Ne mogu ovo usporediti s ničim prije u mojoj karijeri, općenito u mom životu. Ovo je jedna situacija koja je bila toliko neizdrživa sama po sebi. Kao da stojiš i samo moraš napraviti jedan korak i sve će biti dobro, a ne možeš ga napraviti. Trebalo mi je 15-20 sekundi da si kažem dobro je, sad si tu i nema nazad. Vjerujem da je Tokijo tu. To je bio moj san otkako sam bio malo dijete i ne mogu vjerovati da se to upravo dogodilo, rekao je Srbić.

- Tu smo već osam dana i nisam uspio niti jednom pomisliti o finalu. Ovo mi je stvaralo veliki pritisak. Po sto vježbi sam prošao u glavi, neke su bile loše neke sjajne. U glavi sam prošao i scenarij što ako zeznem. Tek sad mogu razmišljati o finalu. Idem na jaču vježbu. Ovo je najjače moguće natjecanje u gimnastici, jače i od Olimpijskih igara. Idem naći vježbu koju ja mogu i borit se za medalju, zaključio je Srbić.