EP juniori taekwondo: Nika Petanjek zlatna, Darija Zeljko srebrna

Nika Petanjek iz TK Dubrava osvojila je zlatnu medalju, a Darija Zeljko iz TK Osvit srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u taekwondou za juniore koje se održava u Španjolskoj u Marina d'Or od 4.. listopada. 

Nika Petanjek, koja je Hrvatskoj donijela jedino zlato na ovom Europskom prvenstvu, na putu do titule prvakinje u kategoriji do 68 kg pobijedila je predstavnice Cipra, Italije, te u četvrtfinalu i polufinalu dvije Ruskinje, a onda je u finalu slavila nad predstavnicom Velike Britanije Sharissom Gannaway sa 25:11.

Petanjek, koja će tek za mjesec dana navršiti 16 godina, nakon Stipe Jarlonija jedina je u Hrvatskoj koja ima kadetsku, juniorsku i seniorsku medalju s europskih i svjetskih prvenstava. Na EP za mlađe seniore koje je prošli mjesec održano u Helsinborgu osvojila je broncu, a na EP za kadete u Budimpešti priije dvije godine također broncu.

Darija Zeljko je u kategoriji iznad 68 kg poražena u finalu od Ruskinje, a u prvom kolu je prije toga svladala još jednu predstavnicu Rusije, zatim Francuskinju, pa još jednu Rusijunju i u polufinalu predstavnicu Turske.

Od ostalih hrvatskih predstavnika koji su danas zadnjeg dana EP u Španjolskoj izašli na borilišta Nika Klepac iz TK Medvedgrada je u kategoriji do 63 kg poražena u drugom kolu, a Nika Barić iz TK Čigra i Ela Jelić iz TK olympic u istoj kategoriji u prvom kolu. Petra Batić iz TK Div je zaustavljena u drugom kolu u kategoriji do 68 kg.

Na ovom EP za juniore u konkurenciji 575 juniora i juniorki iz 41 zemlje boje Hrvatske branilo je 38 taekwondaša, a doma se vraćaju s ukupno devet medalja - jednom zlatnom, tri srebra i pet bronci. Prvog dana Hrvatskoj su srebro donijeli Bruna Duvančić i Kevin Češljar, a broncu Ivona Strašćek. Drugog dana su mladi hrvatski taekwondoaši osvojili četiri bronce - Lea Špehar Garaj, Iris Dinković, Helena Kičema i Matija Črep.