Katalinić: Ispunili smo svoje ciljeve i potpuno smo zadovoljni

Pretposljednjeg dana Svjetskog atletskog prvenstva hrvatski predstavnici završili su svoj nastup. Rezime prvenstva za HRT napravio je izbornik Mladen Katalinić, koji je uoči prvenstva najavio tri finala i medalju, međutim, Hrvatska je ostvarila četiri finala i medalju.

- Mi smo svoje ciljeve ispunili i u tom smislu smo potpuno zadovoljni. Već razmišljamo o sljedećoj godini, Olimpijskim igrama i vjerujem još boljem rezultatu hrvatske atletike, rekao je izbornik Katalinić, koji je istaknuo da su na ovo prvenstvo u Dohu došli s dosta poteškoća.

- Jedna problematična sezona za Sandru Perković s puno ozljeda, gdje ona nije uhvatila pravu formu. U sljedećoj godini, po meni, može biti samo bolja. Sara Kolak u jednoj povratničkoj godini za ozljede može biti samo bolja. Filip Mihaljević je ove godine napravio iskorak. Malo je vjerojatno bio fasciniran u ovom finalu, ali pretpostavljam da sljedeće godine to neće biti. Ana Šimić ušla je u jedan vrlo dobar ritam iz kojeg vjerujem da može biti samo pozitivnih pomaka i vijesti. Nadamo se da će i naše maratonke iznova ispuniti normu i biti u Tokiju. A isto tako tu je Ivana Renić koja će participirati za visok plasman, rekao je.

Osvrnuo se i na Tokio.

- Mi uvijek razmišljamo jedan potez unaprijed. Situacija je takva da svjetska atletika radi fantastične iskorake. U tom smislu mi bar strateški moramo razmišljati kako hrvatska atletika može zadržati priključak s njom. Mi imamo svoj sustav koji se sastoji od nekoliko mikro sustava koje baziramo na našim trenerima. Pokušavamo ih osigurati maksimalne uvjete da uspiju realizirati sve što su zamislili i to zasad dobro funkcionira, zaključio je izbornik.