EP za kadete: Kozlica srebrna, Anđelić, Beriša i Mesić brončane

Rea Kozlica (TK Marjan) osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 47 kg, Sara Anđelić (TK Velika Gorica) brončanu medalju u istoj kategoriji, a Emanuela Beriša (TK Marjan) i Nikolina Mesić (TK Jastreb) također brončanu u kategoriji iznad 59 kg posljednjeg dana Europskog prvenstva u taekwondou za kadete koje se održava u Marina d'Oru u Španjolskoj.

Kozlica je na putu do srebra pobijedila u prvom kolu predstavnicu Ukrajine, a zatim predstavnicu Velike Britanije, pa Grčke i Njemačke, da bi u finalu bolja od nje bila predstavnica Rusije.

Sara Anđelić je broncu osigurala pobjedama nad predstavnicama Rumunjske, Grčke i Italije, ali je u polufinalu izgubila od predstavnice Rusije. Emanuela Beriša je u prvom kolu porazila predstavnicu Grčke, zatim u drugom predstavnicu Finske, u četvrtfinalu predstavnicu Latvije, ali je u polufinalu bolja od nje bila predstavnica Turske.

Nikolina Mesić je u prvom kolu izbacila predstavnicu Ukrajine, zatim predstavnicu Španjolske, pa u četvrtfinalu predstavnicu Srbije i na kraju je u polufinalu izgubila od predstavnice Rusije.  

Mladi hrvatski taekwondo borci su na ovom prvenstvu osvojili osam medalja, dvije srebrne i šest brončanih. Osim Kozlice, srebrnu je medalju Hrvatskoj donio prvog dana Jan Flegar, a broncu su još osvojili Sara Spasojević, Kristina Jakovljević i Luka Jurjević.