Jubilarni Rally Poreč donosi rasplet Prvenstva Hrvatske

Međunarodni Rally Poreč sljedećeg će se vikenda održati jubilarni, dvadeseti put. Tradicionalno je posljednja utrka u kalendaru Prvenstva Hrvatske, pa donosi i borbe za plasman, no dio posada na njega stiže rasterećen, jer su već ranije potvrdile svoje pozicije.

Itinerer je doživio manje izmjene. Glavnina će se voziti u subotu 12. listopada kad je na rasporedu osam brzinskih ispita. Preostala tri održat će se dan poslije.

I ove godine očekuje se dolazak ponajboljih domaćih posada uz nezaobilazne goste iz Slovenije jer se Rally Poreč boduje za njihovo nacionalno prvenstvo.
 
Novost je brzinski ispit Červari, koji je u stvari već dobro poznati brzinac Kanfanar u obrnutom smjeru. Više se ne vozi dionicom Sveti Ivan – Tinjan. Ostali brzinci nisu se mijenjali, održat će se na dionicama od Mugebe do Dračevca i od Žbandaja do Vržnavera.

Zaštitni znak Rallyja Poreč, gradski prolog vozit će se drugog natjecateljskog dana u nedjelju 13. listopada. Umjesto dosadašnjih noćnih izdanja gradskog brzinca, ove će godine oba prolaska posada parkiralištem u Partizanskoj ulici biti dnevna. U nedjelju će se voziti i brzinac Tar, čija je specifičnost kružna staza, pa je posade moguće vidjeti tri do četiri puta, ovisno o dijelu staze na kojem se gleda.

Naslov u Prvenstvu Hrvatske na Rallyju Nova Gorica održanom u rujnu već su obranili Krisztian Hideg i Istvan Kerek, Mađari koji nastupaju za AK Delta Sport iz Zagreba. Otvorena je borba za drugu poziciju u domaćem prvenstvu, a zanimljivo će biti vidjeti kako će se rasplesti natjecanje za poredak u klasama.