Kvalifikacije košarkaša za OI u Splitu?

Lijepe vijesti na vidiku za hrvatsku košarku. Nakon što je naša reprezentacija ušla među 24 ekipe koje će igrati kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju, stigla je informacija kako bi jedan od gradova domaćina turnira mogao biti Split.

U svakoj skupini bit će šest reprezentacija, a samo prvoplasirana će izboriti Olimpijske igre. Domaćini turnira bit će izabrani 15. studenog, a utakmice će se igrati u lipnju 2020.

Domaćinstvo turnira u Hrvatskoj poduprijet će i Vlada RH, potvrdio nam je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

-
Vlada Republike Hrvatske je u koordinaciji s Hrvatskim košarkaškim savezom koji bi uskoro FIBA-i trebao predati zahtjev za kandidaturu. Predsjednik Vlade uputit će pismo glavnom tajniku Svjetske košarkaške federacije u kojem izražava punu potporu hrvatskom domaćinstvu jednom od kvalifikacijskih turnira. Vlada će domaćinstvo podržati i financijski te nastaviti sa svojom politikom promocije i ulaganja u sport, rekao je Milić.

Vlada još nije izdala jamstvo, a sada se čeka zahtjev HKS-a za kandidaturom koji bi trebao biti poslan u sljedećih nekoliko dana.

Ako Hrvatska dobije domaćinstvo, šest reprezentacija, uključujući i našu, natjecalo bi se u Spaladium Areni u Splitu.

Reprezentacije na kvalifikacijskim turnirima za Olimpijske igre su: Angola, Brazil, Češka, Dominikanska Republika, Grčka, Hrvatska, Italija, Kanada, Kina, Južna Koreja, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Njemačka, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Slovenija, Srbija, Tunis, Turska, Urugvaj te Venezuela.