Mihaljević po finale kugle: Očekujem najbolji SP dosad

Sedmog dana Svjetskog atletskog prvenstva u Dohi od hrvatskih predstavnika nastup će Filip Mihaljević u kvalifikacijama kugle.

Perković najavljuje spektakl u finalu diska


U srijedu je Sandra Perković već prvih hicem u kvalifikacijama uspjela izboriti nastup u finalu diska, a danas će finale Svjetskog prvenstva u bacanju kugle pokušati izboriti Filip Mihaljević koji je u razgovoru za HRT otkrio kako su prošle pripreme, kakvi su uvjeti u Dohi i te što očekuje od kvalifikacija.

- Ova sezona je bila zbilja super, prvi i drugi dio sezone prošli su odlično i zadovoljan sam sa svime, i s prosjekom hitaca i najdaljim hicem, dobro smo trenirali i dobro smo se spremali. Cijela sezona je prošla uz malu ozljedu leđa koja je poremetila neke stvari, ali vratili smo se na naš ritam i sve posložili pred ovo svjetsko prvenstvo, rekao je Mihaljević.

- Pripreme su prošle super, poslije Hanžeka smo bili u Minsku, to je bio zadnji miting, tu sam super bacao, pa smo se vratili u Medulin na završne pripreme koje su protekle dobro. U Dohi se malo privikavamo na vremenske uvjete i cijelu strukturu, da vidimo gdje se trenira, gdje se baca. Prva dva-tri dana smo bili malo izgubljeni, no sad smo se već naviknuli na vrijeme i okolinu, dodao je hrvatski kuglaš.

- Forma je dobra, ali kvalifikacije su uvijek teške, što smo vidjeli i u dosadašnjem tijeku prvenstva. Psihički i fizički su teške jer imamo samo tri hica i tu se dešava dosta neočekivanih stvari, favoriti ispadaju, u disku smo vidjeli da je svjetski doprvak ispao, jednostavno su te kvalifikacije teže psihički. Ali, spremili smo se, mislim da sam u dobroj formi, izjavio je Mihaljević koji očekuje najbolji SP u povijesti što se tiče njegove discipline.

- Kugla je stvarno jaka i očekujemo najbolje svjetsko prvenstvo dosad u povijesti. London je bio 'strašan', s 20,55 m se ulazilo u finale, ovdje očekujem u najmanju ruku isti rezultat, možda čak i više. Kuglaši su u sjajnoj formi, svi su spremni, vidjet ćemo... Cilj mi je ulazak u finale, u Top 12 i to mi je imperativ. Trenutno sam fokusiran samo na to, iako ako budem dobro bacao tehnički, mislim da mogu doći i do boljeg rezultata. Kvalifikacije su jako zahtjevne i nikome nisu lake, ni olimpijskim pobjednicima niti onima s iskustvom od 10-15 godina, jednostavno su specifične i dosta zahtjevne i teško se za njih pripremati. Čeka se između hitaca, puno ljudi baca, samo su tri hica, atmosfera je nekako povučena, nema tu one borbenosti, ne ganja se veliki rezultat, svi su malo suzdržaniji i sve to pridonosi atmosferi koja nije idealna za velike rezultate. Kad se uđe u finale to je totalno druga priča, nadam se da će biti sve u redu, rekao je Mihaljević, koji će nastupiti u B kvalifikacijskoj skupini od 19.40. Finale je na rasporedu u subotu u 19.05.