Strahonja: City je trebao dobiti crveni karton

U emisiji Lige prvaka detaljno je analizirana jučerašnja utakmica na stadion Etihad između Manchester Cityja i Dinama u kojoj su domaćini slavili 2:0.

Naš sudački stručnjak Marijo Strahonja analizirao je sporne situacije, a nizozemski sudac Serdar Gozubuyuk nije dobio prolaznu ocjenu.

Strahonja smatra da je Portugalac Joao Cancelo u 19. minuti trebao dobiti crveni karton zbog starta na Daniju Olmu. Cityjev branič kopačkom je zahvatio Olma po glavi, a nakon liječničke pomoći Dinamovac se vratio u igru, ali s povezom oko glave.

- Trebao je isključiti igrača. To je opasan prekršaj, ozlijedio je igrača, a mogao je i teže. Igrač sa zakašnjelom reakcijom uopće ne ide na loptu. I ozlijedio je suparnika. Svi elementi za crveni karton su tu, rekao je Strahonja.

Analizirao je i pogreške na račun Manchester Cityja, kojem smatra nisu dosuđena čak tri kaznena udarca.

- Kad je u 22. minuti Mendy ubacio, Theophile je igrao rukom, koja nije bila u prirodnom položaju. Tu čak ne krivim suca, jer on to nije mogao vidjeti, nego VAR sobu kako nisu analizirali situaciju. Stojanovićev start na Davidu Silvi u 42. minuti nije bio intenzitet za penal u Ligi prvaka. U 81. minuti Stojanović je trebao opreznije startati na Gündogana. Sucu nitko ne bi mogao zamjeriti da je dosudio penal. U 82. Perić je nagazio Aguera, to je bio čisti penal.