Novčane kazne za četiri kluba

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 10. kola HT Prve lige.

Mario Marina (Gorica) i Neven Đurasek (Varaždin) kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja i po 3.000 kuna novčane kazne (isključenja zbog dvije opomene).

Zbog upaljene četiri baklje u 61. minuti utakmice Lokomotiva-Dinamo među pripadnicima navijačke skupine BBB na istočnoj tribini, GNK Dinamo mora platiti kaznu od 7.000 kuna, a NK Lokomotiva kao organizator utakmice iznos od 5.000 kuna.

Na utakmici Istra 1961-Hajduk na sjevernoj tribini stadiona među pripadnicima navijačke skupine Demoni u 48. minuti upaljene su dvije baklje dok je na južnoj tribini na kojoj su se nalazili gostujući navijači pripadnici navijačke skupine Torcida tijekom utakmice upaljeno petnaestak pirotehničkih naprava pri čemu su u 73. minuti tri baklje ubačene u teren za igru zbog čega je igra morala biti prekinuta na jednu munutu. Također, u periodu 47.-52. minute na istoj tribini evidentirano je neprimjereno skandiranje čime je počinjen prekršaj iz članka 88. DP HNS-a. Zbog počinjenih prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS-a NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 7.000 kuna, a HNK Hajduk zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 50.000 kuna.