Copa Libertadores: River Plate slavio u prvoj utakmici polufinala

Pogocima Rafaela Borre (7, 11m) i Ignacija Fernandeza (69) River Plate je pobijedio 2:0 u prvoj utakmici polufinala Copa Libertadores protiv Boca Juniorsa. 

Prva utakmica polufinala, koji je repriza prošlogodišnjeg finala, odigrana je u izuzetnim sigurnosnim uvjetima, naime, čak je 1.700 policajaca bilo je zaduženo za sigurnost i red na stadionu River Plate, a imali su potporu helikoptera, bespilotnih letjelica i 173 kamere na i oko stadiona. Za razliku od prošlogodišnjeg finala, ovog puta nije bilo većih navijačkih incidenata. Uzvrat je na rasporedu 22. listopada.

Pobjednik ovog susreta igrat će 23. studenog u finalu u Santiago de Chile protiv pobjednika iz drugog polufinalnog susreta između brazilskih klubova Gremia i Flamenga koji prvu utakmicu igraju u srijedu u Porto Alegreu.

U studenom prošle godine, zbog navijačkih nereda uzvratna utakmica finala je odgođena dva puta da bi se na kraju odigrala u Madridu gdje je Boca nakon produžetaka izgubila 1:3 od svog najvećeg rsuparnika River Plate. Prva utakmica na domaćem stadionu Boca Juniorsa Bombonera u Buenos Airesu završila je neriješeno 2:2. Finale Libertadores kupa tako je prvi put u povijesti održano na drugom kontinentu.