Perković: Kad sam fizički spremna, onda sam psihički jako jaka

Nakon što je Sara Kolak natjecanje u finalu bacanja koplja na Svjetskom prvenstvu u Dohi završila na sedmom mjestu, novi nastupi naših predstavnica očekuju nas već danas kada u kvalifikacijama disk bacaju Marija Tolj i Sandra Perković.

- Nisam pobornik kvalifikacija, iskreno, ne volim ih. Najbolja sam kad sam u  borbi za medalju dok u kvalifikacijama norma iznosi 63 što je daleko ispod mojih ovosezonskih rezultata. Treba biti pažljiv, strpljiv i treba to pokušati riješiti u prvom hitcu. Vidjela sam jučer u muškom bacanju diska da je krug dosta klizav što bi moglo stvarati poteškoće, ali trenirala sam već dva puta na pomoćnom terenu i treninzi su bili dobri. Mislim da sam u dobroj formi, a kad sam fizički dosta spremna, onda sam i psihički jako jaka, rekla je Sandra Perković. 

Prijenose obiju kvalifikacijskih skupina moći ćete pratiti na našem Drugom programu, prva je na rasporedu u 17, a druga u 18:25 sati.  Tolj se nalazi u prvoj skupini, a Perković u drugoj. Finale izboriti najmanje 12 najbolje plasiranih natjecateljica.