EP taekwondo za kadete: Jan Flegar srebrni, Sara Spasojević brončana

Jan Flegar (TK Bistra) osvojio je jučer srebrnu medalju u kategoriji do 37kg na Europskom prvenstvu za kadete, a Sara Spasojević (TK Pantera) u istoj kategoriji u ženskoj konkurenciji brončanu medalju.

Trinestogodišnji Flegar na putu do medalje eliminirao je predstavnike Rusije, Ukrajine, Azerbajdžana i Srbije, ali je onda u finalu bolji od njega sa 31-17 bio Mohamad Tymaskhanov iz Rusije.

Sara Spasojević je prije polufinala svladala predstavnice Srbije, Grčke i Italije, a u polufinalu je izgubila sa 12-28 od predstavnice Belgije Tashe Viskens.

Prvog dana Europskog prvenstva za kadete koje se održava u Marina d'Or Španjolskoj od 1. do 3. listopada nastupilo je čak 10 hrvatskih sportaša u 8 težinskih kategorija. 

Na natjecanju sudjeluje 534 kadeta i kadetkinja iz 42 zemlje, a hrvatska reprezentacija broji 25 natjecatelja.

Osim osvajača medalja prvog dana nastupili su i Sara Prpić (TK Grobnik) koja je u kategoriji do 29kg zaustavljena u prvom kolu, zatim Magdalena Ljubić (TK Karlovac) u koja je kategoriji do 33kg poražena u drugom kolu kao i Nika Karabatić (TK Marjan) i Dora Crnac (TK Orion) u kategoriji do 41 kg. U muškoj konkurenciji je Lucio Matuzić (TK Banija Pandas) u muškoj kategoriji do 41 kg poražen već u prvom kolu kao i Petar Fičko (TK Banija Pandas) u kategoriji do 45 kg. 

Drugog dana kadetskog EP-a od Hrvata nastupaju Vedran Begić (TK Susedgrad Sokol, -49kg), Matej Bekić (TK Ion, -57kg) i Luka Jurjević (TK Obrovac,-65kg), Petra Šavija (TK Marjan, -44kg), Nika Črep (TK Ion, -44kg), Kristina Jakovljević (TK Div, -51kg), Sara Habijančić (TK Velika Gorica,-51kg) i Mila Mastelić (TK Marjan,-55kg).

Zadanjeg dana natjecanja Hrvatsku će na borilištima predstavljati Ivan Devčić (TK osvit, -33kg), Kristijan Perajica (TK Marjan, -53kg), Ivan Latković (TK Prana, -61kg), David Krmek (TK Marjan, +65kg), Ema Bugarinović (TK Omega, -41 kg), Rea Kozlica (TK Marjan, -47kg), Sara Anđelić (TK Velika Gorica, -47kg), Emanuela Beriša (TK Marjan, +59kg) i Nikolina Mesić (TK Jastreb, +59kg).