Novosel o ABA ligi: Najveći je problem nepovjerenje među klubovima

Pobjedom Partizana u finalu protiv Cedevite Olimpije, u Zagrebu je jučer okončano 3. izdanje Superkupa košarkaške ABA lige. Tom smo prilikom, uoči početka nove sezone, razgovarali s donedavnim direktorom natjecanja, a sad članom rukovodstva Cedevita Olimpije Krešimirom Novoselom.

Novosel se osvrnuo na tenzije u završnici prošle sezone ABA lige, koje su eskalirale nakon burne finalne serije između Crvene Zvezde i Budućnosti. U cijeloj toj priči, tvrdi Novosel, budućnost lige ipak nije bila upitna.

- Najveći je problem nepovjerenje među klubovima. Na tome treba raditi, kako bi se liga izdigla iz problema u kojima se nalazi. ABA liga je potrebna svim klubovima koji u njoj nastupaju, zbog jačine utakmica, sponzora... Nisam sumnjao u njezin opstanak. Sad je pred nama zaista jedno od najkvalitetnijih izdanja.

O ''slovensko-hrvatskoj'' priči u Cedevita Olimpiji, Novosel priča s optimizmom.

- Kao što je i rečeno na predstavljanju ove fuzije, to je avangardan potez. Bilo je spajanja klubova unutar države, ali nikad se nisu spojila dva kluba iz različitih država. Siguran sam da tradicija i publika Olimpije, uz Cedevitinu organizaciju, može biti dobar spoj. Sigurno je da će trebati vremena.

Slovenski klub, zbog sjedišta i igranja u slovenskoj ligi, ili hrvatsko-slovenski klub?

- Najispravnije bi bilo slovensko-hrvatski klub. Treba biti realan, to je sada slovenski klub, ali s velikim hrvatskim udjelom pa se nadam da u Hrvatskoj nećemo imati negativan publicitet kakav se u početku javljao, zaključio je Novosel.

Cijeli razgovor s Krešimirom Novoselom poslušajte ovdje.