Pobjeda nad Turskom za početak iz snova

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić, nakon uvjerljive pobjede protiv Turske (30-21) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020., izjavio je da je utakmica bila još jedan pokazatelj da reprezentacija ima kvalitetu i da je na pravom putu.

- Dominirali smo tijekom cijele utakmice i napravili smo ono što smo planirali u prvom dijelu kvalifikacija, osvojili smo četiri boda. To nam daje veliki zamah za nastavak, koji je u ožujku sljedeće godine, kada igramo dvije utakmice protiv Francuske. I u tim susretima ćemo ići hrabro i postaviti se kao respektabilan protivnik, rekao je Šoštarić.

Hrvatske rukometašice su na najbolji način krenule u kvalifikacije. Prije četiri dana u Osijeku su lakoćom svladale Island s 29-8, a u nedjelju su u Eskisehiru pobijedile Tursku s 30-21 (16-8).

- Uspjele smo pobijediti i napraviti veliki korak prema našem cilju, a to je plasman na Europsko prvenstvo. Odigrale smo dobru utakmicu, malo smo se na početku mučile s tehničkim greškama, ali poslije smo posložile obranu i na kraju slavile. Jako sam sretna, vraćamo se kući s četiri boda i pripremamo se za daljnje izazove, rekla je Dora Krsnik.