Parlov Koštro o maratonu u Dohi: Dotuklo me, i fizički i psihički

Ženski noćni maraton na Svjetskom prvenstvu u Dohi obilježili su iznimno teški uvjeti, temperatura od 32 stupnja i 73 posto vlage zbog čega su odustale brojne atletičarke, među kojima su bile i hrvatske predstavnice Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac.

Nakon što je odustala od utrke, 27-godišnja Zagrepčanka Matea Parlov Koštro završila je na infuziji.

- Ušla sam u utrku svjesna da će biti teški uvjeti. Iako nemam previše iskustva, bila sam u dobroj formi i dala sam sve od sebe. No na 32. kilometru sam jednostavno kolabirala i morala sam odustati. Već mi je u početku utrke postalo jako teško, a zadnjih 20 kilometara sam čupala zadnje atome snage iz sebe, rekla je za HRT naša najmlađa maratonka.

Članica AK Svetice je u veljači ove godine u Sevilli istrčala osobni rekord 2:32.43, a upravo je to vrijeme bilo pobjedničko u Dohi. Parlov Koštro ovoga puta to jednostavno nije uspjela istrčati.

- Imala sam najbolje namjere i htjela sam na najbolji mogući način braniti boje države. Uvjeti su bili nenormalni. IAAF treba sljedeći put razmisliti želi li najbolje svjetske trkačice dovesti u situaciju u koju nas je doveo sinoć. Duž staze sam nailazila na trkačice, to su sve vrhunske trkačice i svjetski vrh i sigurno nijedna nije ovdje došla nespremna. Dosta me ovo dotuklo, i fizički i psihički, dodala je Parlov Koštro.