Pijetraj: Bila je dovoljna jedna riječ i ja bih se maknuo sam

Nakon što je Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza jednoglasno smijenio Leonarda Pijetraja s mjesta izbornika, oglasio se i sam Pijetraj. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

- Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza danas me smijenio s mjesta izbornika seniorske muške boksačke reprezentacije. Svjestan sam da u posljednje četiri godine rezultati reprezentacije nisu blistavi, zalomila nam se tek jedna olimpijska bronca, jedno deveto mjesto na OI, jedno europsko zlato, tri europske bronce. Ovo su samo uspjesi reprezentativaca iz BK Leonardo u seniorskoj konkurenciji, medalje su u mom izborničkom mandatu osvajali i reprezentativci drugih klubova, ali bilo bi neprilično da se njima hvalim. Svjestan sam isto tako da Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza, među ostalim vrlinama, cijeni poslušnost, šutljivost i poniznost, a ja sam u tom smislu zakinut.

Uvjeren sam da će Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza pronaći stručnjaka koji neće nanositi takvu štetu boksu kakvu sam ja nanosio od 2015. godine, te koji će nastaviti nadasve bogatu seriju olimpijskih medalja u boksu od 1991. godine. U tome će moj nasljednik imati moju punu podršku, kao što sam i ja imao posljednjih mjeseci. Vrata moje trošne dvorane u Dubravi i dalje su otvorena svim boksačkim zaljubljenicima i boksačima dobre volje. Tamo sam svake večeri, oko ringa i u ringu. I tako već 30 godina.

I nije bilo potrebe sazivati Izvršni odbor, bila je dovoljna jedna riječ i ja bih se maknuo sam, stoji u priopćenju koje je poslao Pijetraj.

Podsjetimo, do spora je došlo zbog želje Filipa Hrgovića da ide na svjetske kvalifikacije za Olimpijske igre, dok Pijetraj smatra da predstavnik Hrvatske treba biti Marko Milun ili da se o putniku u Tokiju odlučuje na Prvenstvu Hrvatske. Direktor reprezentacije Željko Mavrović stao je na Hrgovićevu stranu što je dovelo do medijskog prepucavanja.