Novčane kazne za pet klubova

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmica 9. kola te utakmica mladeži Prve HNL.

Tomislav Mazalović (Inter-Z.), Antonio Ivančić (Istra 1961) i Kristijan Lovrić (Gorica) kažnjeni su sa po jednom utakmicom zabrane igranja i po 3.000 kuna novčane kazne (isključenja zbog dvije opomene).

Marijan Čabraja (Gorica) također je kažnjen jednom utakmicom zabrane igranja, ali sa 4.000 kuna budući da je isključen zbog toga što je rukom spriječio postizanje pogotka.

Sva četvorica isključenih igrača kazne zabrane igranja odraditi će na utakmicama 1/16 Hrvatskog nogometnog kupa koje se igraju danas.

HNK Hajduk kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna zbog paljenja različitih pirotehničkih naprava pripadnika navijačke skupine Torcida na sjevernoj tribini stadiona u više navrata tijekom utakmice Hajduk-Inter Zaprešić.

Na utakmici Varaždin-Dinamo pripadnici navijačke skupine BBB na južnoj tribini u drugom poluvremenu upalili su nekoliko pirotehničkih naprava zbog čega je GNK Dinamo kažnjen sa 7.000 kuna, a NK Varaždin kao organizator utakmice iznosom od 6.000 kuna.

NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 5.000 kuna zbog upaljenih baklji od strane pripadnika navijačke skupine Demoni na sjevernoj tribini stadiona u 8. i 47. minuti utakmice Istra 1961-Rijeka.

NK Lokomotiva i GNK Dinamo moraju platiti kaznu od po 5.000 kuna zbog momčadskih prekršaja kažnjivih po članku 54. DP HNS-a.

Junior NK Varaždin Domagoj Banec kažnjen je s tri utakmice zabrane igranja zbog isključenja na utakmici Hrvatski Dragovoljac – Varaždin (vrijeđanje sudaca) dok su pioniri Stjepan Đorđić (Cibalia) i Karlo Deželjin (Zagreb) kažnjeni sa po jednom utakmicom.