Hrvatice protiv Islanđanki na otvaranju kvalifikacija

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija susretom protiv Islanda u Osijeku otvara kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se 2020. igrati u Danskoj i Norveškoj. Utakmicu iz Gradskog vrta prenosimo na našem Drugom programu od 18 sati.

Hrvatice su protiv Islanđanki dosad igrale pet puta i još nikada nisu izgubile. Četiri puta u kvalifikacijama za svjetska prvenstva, a jedanput na Europskom prvenstvu u Danskoj 2010. godine kada su naše rukometašice pobijedile 35:25.

Rukometašice Islanda dvaput su mijenjale izbornika u posljednjih mjesec dana, sada ih vodi mladi trener Halldor Johan Sigfusson. U međuvremenu nisu imali nikakva velika okupljanja.

- Igraju vrlo agresivnu obranu s pritiskom puno igračica na onoga tko ima loptu. To znači da će netko od naših uvijek biti slobodan. Vidjeli smo da su sa Španjolskom igrali obrani 5-1, ali ja očekujem da će ovdje igrati tradicionalnu skandinavsku obranu 6-0. Moramo biti ozbiljni, maksimalno koncentrirani i osvojiti bodove koji su iznimno važni, rekao je izbornik Nenad Šoštarić.  

Uz našu reprezentaciju i Islanđanke, u skupini su još  svjetske i europske prvakinje rukometašice Francuske i Turkinje. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od sedam skupina izborit će nastup na EP-u. Dva preostala mjesta pripadaju domaćinima prvenstva, Danskoj i Norveškoj.