Pijetraj žestoko o Mavroviću i Hrgoviću: Probao sam biti suzdržan

Izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj održao je konferenciju za medije na kojoj je, među ostalim, burno i žestoko komentirao situaciju oko predstavnika Hrvatske na kvalifikacijskom turniru u superteškoj kategoriji za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine. 

Nakon izjave direktora reprezentacije Željka Mavrovića koji smatra da Hrvatsku u tim kvalifikacijama treba predstavljati Filip Hrgović, Pijetraj je odlučio pozvati predstavnike medija i objasniti zašto smatra da nema ništa protiv Hrgovića, ali da se u ringu treba pokazati tko je najbolji.

- Volio bih da smo se našli jer imamo dobar rezultat, a ne zbog ovakvih situacija koje su se događale dok smo bili na SP-u. Probao sam biti suzdržan, ali toliko je detalja izašlo, koji ne samo da su neprimjereni, nego su i lažni i neistiniti, da sam morao reagirati. U svemu ovome radi se samo o interesu i novcu. Interes i novac stoje iza svih ovih priča koje se vrte oko boksa i oko situacije da ja kao izbornik nekome nešto ne dam. Mene u ovoj situaciji nitko ništa nije pitao, niti o tome kako je izašlo išta o tome tko će ići u olimpijske kvalifikacije, počeo je Pijetraj te otkrio kako je cijela priča počela.

- Krenulo je to od Filipa Hrgovića koji je išao u Hrvatski olimpijski odbor plakati Zlatku Mateši da njega netko mrzi, da mu se netko osvećuje za neke situacije koje su se dogodile i da bi on trebao ići na olimpijske kvalifikacije. Naravno, Mateša je nasjeo na tu priču, on je jedan veliki gospodin kojeg jako cijenim i mislim da je čovjek na pravom mjestu. Nemojte me pokušati posvađati s institucijama, svi dobro odrađuju svoj posao kako treba, i Zagrebački boksački savez, i Hrvatski boksački savez i Hrvatski olimpijski odbor, ali ovo je stvar pojedinaca koji vide neki svoj interes, smatra Pijetraj.

- Sve što se sportašima da, smatram da su zaslužili. Međutim, jednu stvar im ne možete dati i s tim se neću složiti da im se to dopusti, a to je da na natjecanje idu bez nekakvih kvalifikacija, bez toga da pobijede svoju konkurenciju. Uopće nije bitno koliko su dotad bili dobri i koje su rezultate imali, rekao je Pijetraj.

Žestoko je napao i Željka Mavrovića.

- Mavrović priča da Kličko nije htio ići na OI jer mu nisu važne, a nema pojma da je Kličko osvojio zlato. Toliko o tome što on zna. Ja tražim samo jedno i to je kod mene svetinja. Moraš ući u ring. Marko Milun u 30 mečeva ima više rezultata nego Željko Mavrović u cijeloj karijeri. Zna li netko bitnog borca kojeg je Mavrović pobijedio? Naravno da ne zna. Znate kako je Mavrović došao da meča s Lennoxom Lewisom? Tako da su platili 20 tisuća dolara do meča s njim! To niste znali, rekao je, između ostalog, Pijetraj.