Bjelica ljut: Ako se pojedincima gadi HNL onda neće igrati

Aktualni prvak Dinamo u dvoboju 9. kola neočekivano je poražen u Varaždinu 0:1, a trener Modrih Nenad Bjelica s razlogom nije bio raspoložen nakon utakmice.

Varaždin šokirao Dinamo i upisao prvu pobjedu


- Zaslužena pobjeda Varaždina, čestitam im na tome. Nama je ovo dobar šamar da vidimo da samo s maksimalnim pristupom možemo pobjeđivati. Jednostavno nemam objašnjenje zašto nije bilo tog pristupa. Svi misle da trebaju igrati u svakoj utakmici, u Europi, kad oni to misle i na poziciji na kojoj misle. Onda se svi zivkaju međusobno, pokušavaju doći do beneficija. Kod mene nema beneficija. Jedino kako mogu pokazati da zaslužuju biti tu je teren. Nekolicina njih koji bi rado igrali ove najveće utakmice, a svaka je velika za mene, jako su malo danas pokazali. A to je mjerilo za ono što dolazi u budućnosti. Na ovaj način malo će ih dobiti priliku u najvećim utakmicama, ljutito je izjavio trener Dinama.

- Možda ću manje rotirati, igrat će prema zaslugama. Pojedinci koji su prije bili sretni igrati HNL, sada im se gadi igrati HNL. A prošle godine su bili sretni. Onda neće igrati. Ima mladih igrača koji žele igrati, ima momaka u B ekipi koji će dati sve od sebe. Tko ne želi igrati i kome dres Dinama nije svetinja, taj neće igrati, mogu zvati menadžeri, novinari, može biti guranje... neće ići, rekao je Bjelica naglasivši kako se klub mora poštovati.

- Mjerilo je teren, dok se ne pokažu - neće igrati. Moraju poštovati Dinamo, klub koji ih na vrijeme redovno plaća. Imaju ugovore da treniraju, a trener odlučuje kada igraju. Puno se energije troši da bi bili dobri i strpljivi. Radi, šuti, treniraj, a ja kad odlučim onda igraš. Ne želim individualne razgovore više. Mjerilo je teren, pokazuju se na terenu, a ja kad kažem da igraju onda igraju, istaknuo je Bjelica.