Tijana Korent srebrna u preskoku na Svjetskom kupu u Portugalu

Najbolja hrvatska preskokašica Tijana Korent osvojila je srebrnu medalju u finalu Svjetskog gimnastičkog kupa u portugalskom Guimaraesu.

Jedna od najboljih hrvatskih gimnastičarki te višestruka državna prvakinja u preskoku, kao i osvajačica mnogih velikih međunarodnih medalja, Tijana Korent (Tkalčec), za skokove u finalu dobila je prosječnu ocjenu 13.300 čime je zauzela drugo mjesto okitivši se srebrom.

- Druga sam, s ocjenom 13.300. Cura iz Portorika skočila je jače skokove nego u kvalifikacijama, pa je automatski imala i veću startnu ocjenu. Ali, jako sam zadovoljna i ovim srebrom. Ovo je stepenica više u odnosu na moje posljednje natjecanje u Mersinu kada sam osvojila broncu. S današnjim drugim mjestom došla sam i do drugog mjesta na svjetskoj rang listi preskoka. Svjetski kup u Guimaraesu posljednje mi je natjecanje ove sezone. Sad idem malo odmoriti s mužem, pa ću se nakon toga posvetiti novim skokovima i novoj sezoni, zadovoljna je nakon odlično odrađenog finala bila Tijana.

U finalu preskoka nastupila je još jedna hrvatska predstavnica, Petra Furač koja je s 12.275 bodova zauzela šesto mjesto.

U nedjelju će Furač nastupiti u finalu partera, isto kao i Ana Đerek, koju uz to očekuje i finale grede.