Europsko parastolnotenisko zlato za Mužinić i Dretar Karić

Hrvatske paraolimpijke Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile su zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Europskom prvenstvu u parastolnom tenisu u švedskom Helsingborgu.

Mužinić i Dretar Karić su osvojile zlato nakon što su u finalu pobijedile ekipu Turske sa 2-0. Helena i Anđela su u paru svladale Hatice Duman i Nergiz Altintas 3:0, a Anđela je u singlu bila bolja od Duman 3:1.

- Odigrale smo ponajbolji ekipni turnir. Bile smo maksimalno koncentrirane i fokusirane na mečeve i ovo zlato je više nego zasluženo, kazala je Mužinić koja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila broncu.

- Od EP-a u Splitu 2011. godine, kada smo prvi put bile brončane, redovito osvajamo europska zlata i doista smo potvrdile svoju dominaciju. Vjerujem da ćemo u Tokiju imati prigodu napasti paraolimpijsko odličje, jer smo ipak srebrne iz Rio de Janeira, dodala je Mužinić.

Helena Dretar Karić je naglasila kako su ovoga puta kroz turnir prošle dominantno.

- U Švedsku smo došle maksimalno spremne s jedinim ciljem osvojiti zlato. Odigrale smo najbolje što znamo i potvrdile smo da smo vrh Europe, zaključila je Helena Dretar Karić.

Naše reprezentativke su u prvom kolu dobile Finsku 2-0, a identičnim rezultatom i Francusku u 2. kolu. Rezultatom 2-0 u slavile su i u polufinalu protiv Italije.

Hrvatska parastolnoteniska reprezentacija vraća se iz Helsingborga s ekipnim zlatom te u pojedinačnoj konkurenciji srebrom Pave Jozića i broncom Anđele Mužinić.