Đerek i Furač u finalu Svjetskog kupa u Guimaraesu

Drugi dan kvalifikacija Svjetskog kupa u portugalskom Guimaraesu hrvatskim gimnastičarkama donio je puno razloga za slavlje.

Ana Đerek plasirala se u čak dva finala, na gredi te na parteru, dok će joj se u finalu potonje sprave pridružiti i Karlovčanka Petra Furač.

Đerek će u nedjeljno finale kao prva iz kvalifikacija grede te kao druga iz kvalifikacija partera. Za najbolju na gredi danas je dovoljna ocjena bila 12.350., dok je Petri sa 10.250 i 12. mjestom finale ovoga puta ipak izmaklo. Stvar se popravila kada su djevojke došle do svoje posljednje sprave - partera, gdje je ispred Ane bila bolje plasirana jedino Meksikanka Annapaula Guttierez (13.000; Ana 12.500), dok je Petra svoju vježbu na tlu završila kao šesta (11.600).

- Rezultatski sam naravno zadovoljna. Obje sprave završiti s finalom i to u top tri gimnastičarke, to je stvarno super. Ima još greškica za ispraviti pa se nadam da ću to u finalu uspjeti popraviti, rekla je nakon kvalifikacija Ana Đerek.

Ana će tako nastupiti u nedjeljnim finalima grede i partera, dok Petru najprije čeka nastup u subotnjem finalu preskoka, a potom i nedjeljnom partera. Podsjetimo, u finalu preskoka nastupit će i naša najbolja preskokašica Tijana Korent.