Na konferenciji u Zagrebu vrh hrvatskog sporta

Koja su razmišljanja važna kada je riječ o sportskim i poslovnim interesima, kako se nositi s jakom europskom konkurencijom, samo su neke od tema današnje velike konferencije "Kako ostvariti vrhunski sportski rezultat" u organizaciji Sportskih novosti, koje će za 20 dana proslaviti i veliki jubilej - 20-tisućiti broj.

Poseban gost bio je Dimitris Itoudis, grčki košarkaški strateg i najbolji trener Eurolige prošle sezone, koji je na klupi CSKA.

- Vidim da ovdje još uvijek postoji strast. Košarka pati zbog nesporazuma FIBA-e i Eurolige i jer postoje različite košarke, različite dimenzije u NBA-u, različite pravila u NBA-u, različite dimenzije u Euroligi, različita pravila u Euroligi i FIBA-i. Trebali bi se ujediniti, rekao je Itoudis.

- Zadovoljstvo je vidjeti trenera CSKA. Mislim da svi zajedno baš na ovaj način možemo razmijeniti neka svoja iskustva i pridonijeti i boljitku u radu s našim ekipama, a samim time i cjelokupnom hrvatskom sportu, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Ova sportska manifestacija s razlogom je privukla sam vrh hrvatskog sporta.

- Nakon poraza mora se ostati dostojanstven, još jači, još kvalitetniji i još bolje raditi, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

A trener Modrih Nenad Bjelica rekao je da voli pročitati knjigu o uspješnim ljudima, pogotovo iz njegove branše. 

- Mislim da je ovo hvalevrijedno i mislim da češće treba raditi ovakve panele. Lijepo je vidjeti puno sportaša, trenera i sportskih djelatnika, zaključio je Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a.