Dino Sinovčić osvojio zlato na svjetskom paraplivačkom prvenstvu

Hrvatski plivač Dino Sinovčić osvojio je zlatno odličje u disciplini 100 metara leđno, kategorije S6 na WPS svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Londonu.

Nakon što je u jutarnjim kvalifikacijama imao drugo vrijeme, Sinovčić, član PK Cipal iz Splita, u finalu je bio najbrži, a do zlata je stigao s rezultatom 1:15.46 minuta.

Srebrno odličje osvojio je Kinez Hong Yang (1:15.47), a do bronce je doplivao Argentinac Matias de Andrade (1:16.91).

- Presretan sam, doista su nijanse odlučivale o ovom sjajnom rezultatu, jer sam samo za stotinku sekunde bio brži od Kineza, rekao je Sinovčić.

Dino je u kolovozu prošle godine na Europskom prvenstvu u Dublinu osvojio zlato s rezultatom 1:16.08. Za Sinovčića je to bila druga medalja s europskih prvenstava nakon što je u Reykjaviku 2009. bio treći, a na posljednjim Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u istoj disciplini bio je peti.

- Nakon europskog zlata iz Dublina prošle godine, večeras sam osvojio zlato. Nitko sretniji od mene. Samo da me u pripremnom razdoblju za Tokio mimoiđu ozljede, vjerujem da ću biti spreman za napad i na paraolimpijsko zlato, rekao je mladi Splićanin.