Vatreni na Bakcell Areni, EURO 2020. na Olimpijskom stadionu

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u 18 sati u Bakuu očekuje dvoboj protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za EURO 2020.

Glavni grad Azerbajdžana bit će jedan od 12 gradova koji će ugostiti utakmice Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine.

Prvenstvo će biti održano u dvanaest gradova u dvanaest različitih europskih država kako bi se obilježio 60. rođendan europskog nogometnog prvenstva.

Osim u Bakuu, EURO će se igrati i u Londonu, Münchenu, Amsterdamu, Dublinu, Rimu, St. Peterburgu, Glasgowu, Bukureštu, Kopenhagenu, Bilbaou i Budimpešti.

U svakom gradu igrat će se najmanje tri utakmice iz natjecanja po skupinama, te jedna utakmica osmine finala ili četvrtfinala. Izuzetak je London koji će još ugostiti i oba polufinala te finale.

U Bakuu će se igrati tri utakmice iz skupine A, a zatim i jedna utakmica četvrtfinala. Utakmice će se igrati na Olimpijskom stadionu koji prima 68.700 gledatelja. Stadion je otvoren u ožujku 2015., a troškovi izgradnje iznosili su oko 600 milijuna dolara. U lipnju 2015. na njemu su otvorene Europske igre, a ove godine na Olimpijskom stadionu je igrano i finale Europske lige između Chelseaja i Arsenala.

Azerbajdžan - Hrvatska, hoće li Dalić opet nadmudriti Jurčevića?

Međutim, Vatreni ovaj put neće igrati na Olimpijskom stadionu. Utakmica između Azerbajdžana i Hrvatske igrat će se na Bakcell Areni koja ima kapacitet 11.000 mjesta.

Stadion je otvoren u rujnu 2012., a pored reprezentacije koristi ga i tamošnji prvoligaš Neftči. U siječnju iduće godine stadion je preimenovan u Bakcell Arena, a u lipnju 2013. azerbajdžanska reprezentacija je na njemu odigrala prvu utakmicu. Ogled protiv Luksemburga završio je 1:1.