Reić: Ni Rakitića niti bilo kojeg drugog igrača ne treba odbacivati

U Studiju 4 gost Petra Vlahova bio je sportski novinar Zdravko Reić koji se, među ostalim, osvrnuo na sjajnu pobjedu protiv Slovačke, predstojeći dvoboj Vatrenih protiv Azerbajdžana, ali i otkazivanje Ivana Rakitića.

Azerbajdžan - Hrvatska, hoće li Dalić nadmudriti Jurčevića?

U Trnavi je očito uspješno provedena smjena generacija naših srebrnih Vatrenih?

- Ne bih se složio da je smjena, nije smjena, jer ovi igrači koji su bili ozlijeđeni, ili Rakitić koji nije mogao nastupiti, oni nisu otišli. Mi računamo na njih, i izbornik Zlatko Dalić računa na njih kad se vrate, rekao je Reić na uvodno pitanje voditelja.

Mlada krv je puno bolje rješenje?

- Ne možete reći da je Kramarić stari igrač, niti Rakitić, Modrić je najstrariji igrač u reprezentaciji, koji igra savršeno svježe, smatra Reić.

Rakitiću ovo nije bilo prvo otkazivanje?

- To je točno, ali ne treba ga se rješavati i gurati ga iz reprezentacije, Hrvatski nogometni savez mora uzeti sve koji mogu pomoći. Ne znači da će Rakitić kad se vrati, ako se vrati, biti opet u prvom planu. On mora biti s tim pomiren, da će možda biti na klupi, ali Rakitića kao niti bilo kojeg drugog igrača ne treba odbacivati, kaže Zdravko Reić.

Što očekivati protiv Azerbajdžana? Je li njihova prednost što im je na čelu Jurčević, pa zna našu reprezentaciju 'u dušu'?

- I da nije Jurčević, da je bilo koji drugi izbornik, poznavao bi našu reprezentaciju, danas više nema nepoznanica. Mislim da moramo hladne glave ući u tu utakmicu i pobijediti.  Mora postojati želja da se pobijedi, uz pravi pristup kao što je bio u Trnavi. Nama naša kreacija daje šansu. Mislim da naša reprezentacija sazrijeva, bez obzira što su došli mladi igrači, koji jesu dali novu mladu krv, ali je kostur momčadi ostao isti. Kad imate jednog Modrića u ekipi, koji ne samo da je idejni vođa, koji stimulira mlade igrače, kad vidite njegov govor tijela, kad prilazi igračima, kako razgovara s njima, vidite da je on rođeni vođa, izjavio je Reić.

Vratiti u reprezentaciju i Ćaletu-Cara?

- Naravno da ga treba vratiti, iako ja ne mogu naći opravdanje za njegovo otkazivanje Nenadu Gračanu u mladoj reprezentacjii. Ćaleta-Car je napravio lošu stvar, ali nije on u pitanju. Imamo mladih igrača, dosta dobrih igrača, sad se to pokazalo. Što se tiče ove utakmice protiv Slovačke, tu je pun pogodak napravio Dalić, jer je postavio Vlašića u, za njega pouzdanu i vrlo lijepu ulogu, ispred Brozovića i Modrića. S druge strane, imamo i Perišića, Rebića, bogom danog Petkovića... , kaže Reić.

- Teško će biti večeras protiv Azerbajdžana, ali mislim da imamo kvalitetu i da možemo glatko pobijediti, dodaje Zdravko Reić.

Ostavka Roberta Prosinečkog na klupi Bosne i Hercegovine nakon poraza od Armenije u kvalifikacijama?

-  To je njegova časna odluka, on je častan i pošten čovjek koji ne traži izlike i isprike, smatra Reić.