Mladi hrvatski četverci bez kormilara osvojili srebrne medalje

Tjedan dana nakon sjajnih uspjeha naših veslača na Svjetskom prvenstvu u Linzu, lijepe vijesti stigle su i s Europskog prvenstva za seniore do 23 godine u Grčkoj.

Mladi hrvatski četverci bez kormilara osvojili su srebrne medalje, muški u sastavu braća Anton i Patrik Lončarić, Fabio Ipsa i Ivan Ante Grgić, dok žensku posadu čine sestre Josipa i Ivana Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić. 

Od obje posade brži su bili Rumunji, a muške posade sjećamo se sa svjetske smotre u Linzu gdje su u izuzetno jako konkurenciji ostvarili normu za Olimpijske igre u Tokiju i okitili se srebrom.

- Nismo imali tremu, sve živce smo potrošili u Linzu i tu smo došle dosta opuštene, rekla je Bruna Milinović.

- Prva posada ispred nas je Rumunjska koja je bila druga na SP-u u Linzu i oni su sebi dohvatili vizu za Olimpijske igre, tako da nije neka lagana posada, koja je došla na izlet. Nas četvorica smo presretni. Utrka nam je bila jedna od boljih, čak najbolja koju smo imali ove sezone nakon SP-a na Floridi. Ovo je jedan lijep trenutak, lijepa medalja i dobra uspomena koju ćemo sigurno pamtiti, rekao je Patrik Lončarić.

- Rumunjska je profesionalna za razliku od naših veslača koji idu u školu, studiraju i nemaju toliko vremena i bezbroj priprema. Našim posadama su osigurani dobri materijalni uvjeti u vidu čamca, ali vrijeme koje ovi profesionalni provedu na veslanju to je nemjerljivo. To je ta razlika u tih par sekundi koju bi mogli nadoknaditi ako počnemo raditi istim sistemom kao i oni, da se malo više posvetimo s obzirom na sve obveze fakulteta, rekao je izbornik Darko Mikšić dodavši:

- Ovo je generacija i cura i dečkiju koji imaju dobre polazne osnove i temelje da postanu jako dobri veslači i naslijede ovu generaciju Sinkovića i Damira Martina.

Na europskoj smotri nastupili su i Toni Crnjak i Lovro Čondrić u konkurenciji lakih dvojaca na pariće i slavili u B finalu.