Hrvatska na rasprodanom stadionu koji je bio sretan za Dinamo

Utakmica između slovačke i hrvatske nogometne reprezentacije igrat će se na prekrasnom malom stadionu Anton Malatinsky u Trnavi.

Stadion po Uefinoj kategorizaciji ima najveće četiri zvijezdica, a kapaciteta je 19.200 gledatelja.

Izgrađen je 2015. godine, a troškovi gradnje procijenjeni su na 25 milijuna eura. Zanimljivo, u sklopu stadiona nalazi se shopping centar s kino dvoranama, nekoliko restorana i fan shop.

Na otvaranju stadiona gostovao je brazilski Atletico Paranaense pobijedivši sa 2-0.
Stadion nosi ime po poznatom slovačkom nogometašu i treneru koji je preminuo 1992. godine. Malatinsky je rođen u Trnavi, a za Spartak je upisao 219 ligaških nastupa i postigao 79 golova. U tri navrata je vodio Spartak, a radio je i u Nizozemskoj i Austriji.

Prošle sezone u Trnavi je gostovao zagrebački Dinamo u skupini Europske lige. Modri su slavili 2-1 i načinivši važan korak prema 'europskom proljeću'. Utakmica u Trnavi je igrana pred praznim tribinama jer je slovački klub bio kažnjen zbog rasističkog skandiranja svojih navijača u prvom kolu kada su nogometaši Spartaka pobijedili na svom terenu belgijski Anderlecht.

Ovoga puta stadion će biti pun. Gostovanje svjetskih doprvaka veliki je mamac za Slovake i ulaznica više nema. Na tribinama će biti i više od 2.000 hrvatskih navijača, a ulaznice su planule za pola sata.

- Sve ulaznice na koje smo imali pravo su rasprodane. Imali smo pravo na 1.800 ulaznica na tibini za gostujuće navijače i još 400 ulaznica. Sve su prodane u kratkom roku, kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.