Cibona potpisala ugovor s Robertom Kovačem

Švicarski reprezentativac hrvatskih korijena Roberto Kovač potpisao je jednogodišnji ugovor s Cibonom.Prije dolaska u Cibonu igrao je za dva švicarska kluba. Prvo je zahvaljujući dobrim igrama u Fribourgu zaslužio poziv švicarske reprezentacije, da bi se potom na 3 sezone preselio u ženevske Lionse. Hrvatskoj je javnosti postao poznat nakon nedavne zadnje utakmice pretkvalifikacija za Eurobasket 2021. godine u kojoj je Švicarskoj trebala pobjeda od 20 koševa razlike protiv Islanda kako bi izborili sljedeću fazu kvalifikacija. Roberto je u toj utakmici briljirao s 29 koševa a suigrač Clint Capela je dodao 18 koševa i 15 skokova.

Radi se o snažnom i energičnom, vrsnom šuteru koji zna i razigrati ekipu.

Roberto već neko vrijeme trenira sa seniorskom ekipom, a u rosteru je bio i u prijateljskoj utakmici s Igokeom u kojoj je bio jedan od najboljih igrača sa postignutih 17 poena.

- Ovo mi je novo iskustvo. Prvi put sam van Švicarske. Ovdje je organizacija super. Treneri su odlični, kao i cijeli staff. Igrači su me dočekali kao domaćeg. Treniramo jako, imamo lijepu igru i svi smo fokusirani na cilj. Za mene je uvijek cilj sve osvojiti. Dosta smo mlada ekipa, ali borit ćemo se sa svima. Zagreb mi je odličan kao grad, moram ga još malo bolje istražiti, izjavio je Roberto Kovač.