HNS-a i NS Splitsko-dalmatinske županije na sastanku u Dugopolju

Izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije na sastanku u Dugopolju razgovarala su o potrebi unapređenja međusobne komunikacije i suradnje, a sudionici sastanka su izjavili kako su zadovoljni, te da će se takvi sastanci nastaviti i ubuduće.

- Nama je predsjednik NS Splitsko-dalmatinske županije Marko Erceg iznio svoje nezadovoljstvo sudačkom organizacijom, a razgovarali smo i o regionalnoj zastupljenosti u komisijama HNS-a. To su bitne teme, rekao je novinarima Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Prema njegovim riječima, na sastanku je otvorena i tema odigravanja kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. protiv Mađarske, koja će se u listopadu igrati na splitskom Poljudu. Podsjetio je kako je jučer Izvršni odbor HNS-a donio odluku o cijenama ulaznica za tu utakmicu.

Erceg je rekao kako je na sastanku upozorio na problem suđenja i sudačke organizacije, te na problem nezastupljenosti predstavnika NS Splitsko-dalmatinske županije u tijelima Hrvatskog nogometnog saveza.

- Sudac može pogriješiti i to nije sporno. Puno je gore kad onaj tko daje ocjenu tom sucu za njegovu lošu izvedbu njega nagradi dobrom ocjenom. Problem je sustava koji nije dobro koncipiran, rekao je Erceg.

Prema njegovim riječima, problem suđenja je puno širi i ne odnosi se samo na suđenje u prvoj ligi, nego je izražen i u drugoj, trećoj i u županijskim ligama.

- Imamo problem manjka sudaca u nižim ligama, a gomilu sudaca u Prvoj i Drugoj ligi. To je problem sustava i njegovog nefunkcioniranja, rekao je Erceg, koji smatra da je potrebna reorganizacija ne samo sudačke organizacije nego kompletnog funkcioniranja HNS-a.

Sastanku u Dugopolju nazočilo je i izaslanstvo Hajduka, koje je predvodio predsjednik Uprave Marin Brbić. "HNK Hajduk je sudjelovao kao aktivni promatrač na poziv NSŽSD", stoji u priopćenju na klupskim stranicama.