Ćorić uvjerljiv protiv Donskoja u prvom kolu US Opena

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić pobijedio je u prvom kolu US Opena Rusa Jevgenija Donskoja sa 7:6 (7), 6:3 i 6:0 za nešto manje od dva sata igre.

Prvi set bio je izjednačen, nije bilo prilika za oduzimanje servisa i odluka je pala u "tie-breaku", u kojemu se Ćorić vratio nakon zaostatka 1-4 i osigurao prvi set s 9-7.

U drugom setu oduzeo je Rusu početni udarac kod 4:3, a u trećem je "pomeo" Donskoja.

U meču su obojica tenisača servirala po deset aseva, ali je Ćorić  realizirao više poena na prvom (93 posto) i drugom servisu (73 posto) te je uzeo četiri puta servis suparniku, dok svoj nije izgubio ni jednom. Ovo je bio drugi međusobni ogled Čorića s ruskim tenisačem i prva pobjeda hrvatskog tenisača.

U drugom kolu Borni slijedi dvoboj s Bugarinom Grigorom Dimitrovom, koji je sa 6:1, 6:7 (2), 6:4 i 6:3 svladao talijanskog veterana Andreasa Seppija za dva sata i 42 minute.

Dimitrov je prije tri godine bio treći igrač svijeta, no u padu je i trenutačno je tek 78. Ipak, kad ima svoj dan može ponuditi vrhunsku predstavu i bit će opasan suparnik Zagrepčaninu. Njih dvojica još se nikad nisu susreli na ATP Touru.