Martić nakon osam godina prošla prvu zapreku na US Openu

Trenutačno najbolje plasirana hrvatska tenisačica Petra Martić nakon osam godina uspjela je ostvariti pobjedu u glavnom ždrijebu posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena u New Yorku, ona je u susretu prvoga kola nadigrala Slovenku Tamaru Zidanšek sa 6:4, 4:6 i 6:1 nakon nešto više od dva sata igre.

Bio je ovo drugi međusobni susret Martić i Zidanšek i druga pobjeda naše igračice, a obje je ostvarila ove godine.

Za osvajanje prvoga seta Martić je bio dovoljan jedan "break" kojega je ostvarila u devetoj igri, a do njega je stigla realiziravši svoju ukupno četvrtu priliku za oduzimanje servisa suparnici. Iako Zidanšek nije uspjela doći do prilike za "re-break", Martić je iskoristila tek četvrtu set-loptu prilikom servisa za prvi set.

I drugi set je Martić odlično otvorila, oduzela servis Zidanšek odmah u prvoj igri, a zatim u drugoj i spasila prvu "break-loptu" slovenske igračice. Po Martić  je sve teklo glatko do rezultata 4:2 u drugoj dionici, kod kojega je propustila dvije "break-lopte" za vodstvo od 5:2. Nakon toga je prvi put izgubila servis, čime je Zidanšek poravnala na 4:4, da bi kod 4:5 još jednom pokleknula na svom početnom udarcu te je dvoboj otišao u treći set.

Nakon što je uzela dužu stanku između drugog i trećeg seta, Martić je dominirala odlučujućom dionicom, povela je s 4:0 i imala dvije "break-lopte" za 5:0. Nije ih iskoristila, no to je nije poremetilo jer je uspjela osvojiti posljednja dva gema u meču.

Martić će u drugom kolu igrati protiv Rumunjke Ane Bogdan, koja je u prvom kolu bila uvjerljiva protiv Britanke Harriet Dart sa 6:3, 6:1.