Dajte glas Goranu kao novom članu teniske Kuće slavnih!

Drugu godinu zaredom hrvatska teniska legenda Goran Ivanišević nominiran je za ulazak u Međunarodnu tenisku kuću slavnih, a u klasi 2020. protukandidati će mu biti Španjolac Sergi Bruguera, Šveđanin Jonas Bjorkman i kao jedina kandidatkinja Španjolka Conchita Martinez.

Glasovati se može od danas pa sve do 29. rujna putem internetske stranice vote.tennisfame.com.

Konačni rezultati glasovanja bit će obznanjeni u siječnju 2020. godine, a izabrani kandidati će biti uvršteni u Kuću slavnih 18. srpnja sljedeće godine, na posebnoj svečanosti tijekom završnog vikenda tradicionalnog teniskog turnira koji se odigrava na travnatim terenima u Newportu.

Svi nominirani su po drugi put na listi kandidata i ovo im je pretposljednja od tri prilike za uvrštenje među teniske besmrtnike, velikanke i velikane koju su tenis učinili globalno jednim od najpopularnijih sportova današnjice.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

U procesu uvrštanja kandidata u Kuću slavnih svaki od kandidata mora skupiti barem 75 posto glasova biračkog tijela, a od prošle godine su u taj proces uključeni i teniski zaljubljenici širom svijeta. Naime, i oni se mogu izjasniti za svoje favorite. Pobjednik navijačkog glasovanja dobit će bonus od tri postotna boda, drugoplasirani dva, a treći u tom redoslijedu jedan postotni bod. Goran je prošle godine bio drugi, iza Kineskinje Li Na, ali nije skupio dovoljan broj glasova biračkog tijela.