Amerikanci u drugom dijelu slomili otpor 'žilavih' Australaca

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država svladali su u pripremnoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva Australiju 102:86 u Melbourneu.

Izabranici Gregga Popovicha otpor domaćina slomili su u drugom poluvremenu, točnije u trećoj četvrtini koju su dobili sa 32:18. Nakon prvih 20 minuta rezultat je bio 44:43 za SAD koji je u utakmicu krenuo s petorkom Walker - Mitchell - Harris - Brown - Turner.

Najbolji u redovima pobjednika bio je kapetan reprezentacije Kemba Walker s 23 poena i šest skokova, Myles Turner dodao je 15 koševa uz 15 skokova. Patty Mills i Chris Goulding ubacili su po 19 poena za Australiju.


Amerikanci su u prvoj pripremnoj utakmici u Anaheimu svladali Španjolsku.

Završni dio priprema američka reprezentacija odrađuje u Australiji, od 19. do 24. kolovoza su u Melbourneu te od 25. do 28. kolovoza u Sydneyju. Nakon još jedne utakmice s Australijom 24. kolovoza, SAD će igrati s reprezentacijom Kanade 26. kolovoza.

Na Svjetskom prvenstvu reprezentacija SAD-a je u skupini s Turskom, Češkom i Japanom, a Amerikanci će prvu utakmicu odigrati 1. rujna protiv Čeha. Dvije najbolje reprezentacije će se plasirati u drugi dio grupne faze i spojiti se s dvije najbolje reprezentacije iz skupine F u kojoj su Grčka, Novi Zeland, Brazil i Crna Gora.