Murray prvi put nakon 2005. godine igra Challenger turnir

Britanski tenisač Andy Murray otkazao je nastup na US Openu u parovima i sljedećeg će tjedna igrati Challenger u Mallorci. Prvi put će bivši prvi tenisač svijeta igrati na razini ispod ATP-a od 2005. godine.

Turnir nosi ime po Rafaelu Nadalu, a ovo nije prvi put da će Murray igrati na terenima u Manacoru jer se 2016. godine tamo pripremao za američku turneju. Murray je posljednji put na Challengeru igrao 2005. godine u Monsu.


Uz nastup u Španjolskoj, Murray u pojedinačnoj konkurenciji u nadolazećim tjednima planira igrati u Zhuhaiju, Pekingu i Antwerpu.

Murray se na teniske terene vratio nakon 210 dana oporavka od operacije kuka kojoj je podvrgnut u siječnju. Počeo je s nastupima u parovima i onda je u prvom nastupu u pojedinačnoj konkurenciji na ATP turniru i to u Cincinnatiju zaustavljen u prvom kolu, sa 6-4, 6-4 ga je pobijedio Francuz Richard Gasquet. Ovaj tjedan je na turniru u Winston Salemu također zaustavljen u prvom kolu, ovaj put je bolji od njega bio Amerikanac Tennys Sandgren sa 7-6(8), 7-5.