Mršić: Igrači s ljetnih priprema činit će 60-70% reprezentacije

Hrvatski su košarkaši na pripremnom turniru u Kini pobijedili Portoriko, a izgubili od domaćina i Angole, sudionika skorašnjeg Svjetskog prvenstva.

Reprezentacija se na ovom turniru sastojala uglavnom od prošlogodišnjih i ovogodišnjih U20 reprezentativaca, a vodio ih je Damir Rajković.

-    Kroz ove tri utakmice igrači su vidjeli gdje su jer nije jednostavno igrati protiv daleko jačih i čvršćih. Mislim da će im to koristiti, da će izvući pouke i uvidjeti koliko trebaju raditi u klubovima.

U posljednjem dvoboju na turniru, porazu od Angole, ponovno je najbolji u hrvatskom dresu bio Toni Perković s 21 poenom, 4 skoka i dvije asistencije.

-    Dali smo sve od sebe protiv Angole i borili se, ali jednostavno smo izgubili energiju, više nismo imali snage. Oni su u završnim fazama priprema za Svjetsko prvenstvo, a mi smo odradili pet dana priprema zajedno i osobno sam zadovoljan kako je cijela ekipa odreagirala. Vidimo na kojem su nivou ostale reprezentacije i da moramo još puno trenirati u klubu da bi taj nivo dostigli, prvenstveno fizički.

U Kini je bio i izbornik A selekcije Veljko Mršić u supervizorskoj ulozi.

-    To su mladi dečki, ali svi oni moraju raditi više i individualno, bez obzira na broj treninga u klubu, da bi se došlo na nivo vrhunske košarke. Sada su imali priliku osjetiti tu snagu i atletizam kod protivnika i nadam se da će im to biti motiv da rade na sebi.

Kroz ljetne je pripreme, koje su uključivale NBA Ljetnu ligu u Las Vegasu i dva turnira u Kini, prošlo 26 igrača.

- Znamo na koga možemo računati. Sa svima ćemo razgovarati i dati im zadatke koje trebaju raditi da bi bili u reprezentaciji. Zadovoljan sam s ovim ljetnim programima i sigurno 60-70% reprezentacije će činiti igrači koji su prošli ovo ljeto, zaključio je izbornik.