Trener Cibone: Ovo što rade klubovi u ABA ligi je nevjerojatno

Košarkaši Cibone okupili su se u Zagrebu uoči početka priprema za novu sezonu. U odnosu na prošlu sezonu, prvake Hrvatske napustila su šestorica igrača, dok su zasad angažirane četiri prinove (Vucić, Ramljak, Sabeckis i Miller).

Trener Cibosa Ivan Velić u razgovoru za Hrvatski radio naglasio je kako se momčad još treba kompletirati, i da su osuđeni iznova graditi momčad.

- Naravno da sam htio zadržati ove igrače koji više nisu s nama, ali realnost je drugačija. Nakon odlične sezone svi su otišli za boljim ponudama, a mi smo ostali osuđeni iznova graditi momčad, igru i atmosferu, kazao je Velić.

Odlaskom Cedevite u Ljubljanu, Zadar je najveći konkurent Ciboni u Hrvatskoj, a u ABA ligi mnogi se klubovi pojačavaju.

- Ovo što klubovi u ABA ligi rade je nevjerojatno. Takva pojačanja i takve novčane svote kakve daju klubovi poput Mornara, Igokee, Krke ... za Cibonu je to nedostižno. Svi su oni drastično povećali budžete, no mi smo i u prošlu sezonu krenuli skromno, pa napravili odličan rezultat. U tom su nam rangu i trenutne ambicije, a to su ostanak u ABA ligi i obrana naslova prvaka Hrvatske, zaključio je Velić.

Cijeli razgovor poslušajte OVDJE.