Tucak: Najtežih 48 sati u mojoj sportskoj karijeri

Izbornika hrvatske vaterpolske reprezentacije Šibenčanina Ivicu Tucka nakon osvojene bronce na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji primili su gradonačelnik Željko Burić i župan Goran Pauk, čestitavši mu na još jednom velikom uspjehu kao najtrofejnijem hrvatskom izborniku.

- Zadovoljstvo je vratiti se u svoj grad i naići na topao prijem. Mislim da smo napravili veliki rezultat, iako mi je žao, kao i svima, što nismo išli do kraja. Bio sam uvjeren kao nikada do sada, na završnom turniru Svjetske lige u Beogradu gdje smo finalnu utakmicu protiv Srbije izgubili u nesretnom ambijentu, gdje je mnogo faktora utjecalo da ne pobijedimo da ćemo već tamo izvaditi vizu za Tokio. Taj sjajan niz igara koji smo tamo prikazali nastavljen je u Koreji i tim više mi je žao zbog polufinalne utakmice koja se, neki kažu, desi. Nažalost, u sportu kao izbornik moram promišljati na drugačiji način. U sportu nema nesretnog dana, on se desio zbog nečega. E, sad, jesmo li malo poletjeli prije te utakmice, iako sam pokušavao učiniti sve da nas vratim na zemlju ili nismo dovoljno spremni dočekali utakmicu, to je pitanje za analize, rekao je Tucak.

Tucak se osvrnuo na polufinalnu utakmicu sa Španjolskom koju je Hrvatska, nažalost, izgubila.

- Nešto smo promašili, sebi zamjeram što nisam izazvao nekakav umjetni incident koji se nekad treba napraviti. Sve je bilo idealno, od igre, atmosfere u ekipi. Ušli smo u zamku, mada je teško naći objašnjenje kako smo upravo tu polufinalnu odigrali loše, iako je Španjolska odlična reprezentacija, ja vjerujem da bi ih u od deset utakmica koje smo imali dobili u osam minimalno. No što je tu je, uspjeli smo se izvući protiv Mađarske, iako je prije prvenstva predviđeno bilo finale nas i Mađarske, ali nije nam to pošlo za rukom. Odigrali smo jednu odličnu utakmicu, a tih 48 sati je možda bilo najtežih u mojoj sportskoj karijeri - dignuti te momke iz atmosfere, meni kao treneru i stručnom stožeru, najgore je kad si gore na nebu i onda padaš u neviđenu atmosferu. No, ti momci će nakon ovoga biti spremni za sve izazove. Hvala svima na čestitkama i vjerujem  da ćemo se vidjeti ubrzo, dogodine, po povratku s Olimpijskih igara. Vrijedi nam izvaditi  vizu za Tokio, vjerujem da ćemo to i učiniti. Da li već na Europskom prvenstvu u Budimpešti u siječnju ili dodatnim kvalifikacijama, pitanje je, ali hrvatska vaterpolska reprezentacija bit će na Olimpijskim igrama u Tokiju u najboljem izdanju, rekao je Tucak.