Sally Pearson objavila je kraj karijere

Olimpijska i svjetska prvakinja na 100 m prepone australska atletičarka 32-godišnja Sally Pearson objavila je kraj karijere kazavši kako njeno tijelo više ne može izdržati teške treninge i ozljede.

Pearson koja je osvojila zlatnu medalju na 100m prepone na OI u Londonu 2012. te srebro u Pekingu 2008 i dva puta svjetsko zlato (2011. u Daeguu i 2017. u Londonu) planirala je spektakularno završiti karijeru iduće godine na olimpijskim igrama u Tokiju, ali ju je tijelo još jednom razočaralo. Ova odluka znači da u Dohi krajem rujna neće braniti zlato iz Londona od prije dvije godine.


- Objesit ću sprinterice, izjavila je. - Šesnaest sam godina u australskoj reprezentaciji i moje tijelo to više ne može izdržati. Kada izbrojite šest ozljeda ove godine za koje nitko ne zna i još cijelu jednu godinu treninga za olimpijske igre na kojima se treba boriti za zlato, imam velike sumnje da moje tijelo može to izdržati i nisam sigurna da si ti to želim priuštiti opet.

Najteža ozljeda koja ju je zadesila nakon OI u Londonu bila je ozljeda Ahilove tetive 2018., a 2015. je uoči svjetskog prvenstva slomila ručni zglob.