Messi suspendiran zbog optužbi o protežiranju Brazila

Krovna južnoamerička nogometna organizacija CONMEBOL suspendirala je Lea Messija na tri mjeseca zbog optužbi za korupciju koje je uputio toj organizaciji nakon poraza Argentine od Brazila u polufinalu Copa Americe.

Podsjetimo, Messi je rekao kako je "CONMEBOL korumpiran i da se ionako unaprijed zna da Brazil mora osvojiti to natjecanje".

Osim tromjesečne zabrane nastupa za Gaučose, argentinska superzvijezda kažnjena je i s 50.000 američkih dolara.

Argentina se može žaliti na ovu odluku, koja će spriječiti Messija da nastupi u četiri prijateljske utakmice dogovorene za kraj godine, protiv Čilea i Meksika u rujnu te protiv Njemačke i jednog još nepoznatog suparnika u listopadu.

Messi je već dobio jednu utakmicu kazne koju će odraditi na početku južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u ožujku sljedeće godine, a "zaslužio" ju je zbog crvenog kartona čudno dobijenog tijekom dvoboja za treće mjesto na Copi protiv Čilea. Bilo mu je to tek drugo isključenje u karijeri. Nakon svega odbio je uzeti brončanu medalju i opet je napao CONMEBOL rekavši kako "Argentina ne bi trebala sudjelovati u ovom korumpiranom cirkusu". Kasnije se ipak ispričao pa vjerojatno zato nije dobio puno dužu kaznu, a nagađalo se o čak dvije godine suspenzije.