Otvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima

U zagrebačkome Domu odbojke "Bojan Stranić" svečanom ceremonijom je otvoreno Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima, koje će u iduća tri dana okupiti 1300 predstavnika s 404 sveučilišta iz 36 zemalja. 

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su studenti sportaši, volonteri te predstavnici ekipa koji su do posljednjeg mjesta popunili tribine Doma odbojke, dok su nazočili i predsjednik Svjetske karate federacije (WKF) Antonio Espinosa i predsjednik Svjetske kickboxing organizacije (WAKO) Roy Baker.

Znak za otvaranje prvenstva dala je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Olivera Majić.

- Zagreb je jedinstven grad na karti sveučilišnog sporta, s obzirom na domaćinstvo dvama za nas velikim događajima Univerzijadi 1987. i Europskim sveučilišnim igrama 2016. Želim zahvaliti organizatorima na predanosti i uloženom trudu, kao i svima ostalima koji su pomogli održavanju ovog velikog natjecanja, dok studentima želim da u Zagrebu ostvare svoje snove, poručio je predsjednik Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA), Adam Roczek.

Hrvatsku predstavljaju 64 sportaša s 10 naših sveučilišta i veleučilišta, a natjecanja se odvijaju od 1. do 3. kolovoza u sportskim dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. Trešnjevka (taekwondo) i Dom odbojke Bojan Stranić (karate).