Rijeka kažnjena zbog rasističkog ispada Armade

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer kaznio je Rijeku s 10.000 kuna zbog rasističkog hukanja pripadnika Armade u susretu protiv Lokomotive u Zagrebu u sklopu drugog kola hrvatskog prvenstva.

Osim Rijeke, još pet klubova dobila je kazne, a i igrač Istre 1961 Einar Galilea, koji je zbog isključenja u dvoboju s Interom dobio utakmicu suspenzije i tri tisuće kuna novčane kazne.

Na službenoj stranici HNL-a piše:

- Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige Alan Klakočer donio je odluke po prijavama službenih osoba s utakmica 2. kola.

Galilea Azaceta Einar (Istra 1961) zbog isključenja na utakmici Inter Z.- Istra 1961 (dvije opomene) kažnjen je s jednom utakmicom zabrane igranja i 3.000 kuna novčane kazne.

Na utakmicama Sl. Belupo - Dinamo i Varaždin - Hajduk evidentirana su paljenja pirotehničkih naprava na tribinama od strane pripadnika navijačkih skupina BBB i Torcida. Zbog prekršaja iz članka 67. DP HNS-a domaćini utakmica, NK Slaven Belupo i NK Varaždin, kažnjeni su minimalnim novčanim kaznama od po 5.000 kuna dok GNK Dinamo i HNK Hajduk moraju platiti kaznu od po 7.000 kuna.

Na utakmici Lokomotiva - Rijeka pripadnici navijačke skupine Armada napravili su prekršaj kažnjiv po članku 88. DP HNS-a zbog čega HNK Rijeka mora platiti kaznu u iznosu od 10.000 kuna.

Zbog prekršaja momčadi iz članka 54. DP HNS-a s po 5.000 kuna kažnjeni su HNK Gorica, NK Osijek i NK Slaven Belupo, piše u službenom priopćenju.