CAS odbacio odluku o ponavljanju finala afričke Lige prvaka

Sportski sud u Lauseanni (CAS) u srijedu je odbacio odluku Izvršnog odbora Afričke nogometne konfederacije (CAF) prema kojoj je poništen uzvratni susret ovogodišnjeg finala afričke Lige prvaka između branitelja naslova Esperancea iz Tunisa i marokanskog Wydada iz Casablance.

Prvi susret igran u Casablanci okončan je rezultatom 1-1, dok je uzvrat u Radesu prekinut u 59. minuti pri vodstvu Esperancea od 1-0 nakon što je poništen pogodak Wydada zbog zaleđa. Kako u trenutku postizanja spornog pogotka VAR nije bio u funkciji, igrači Wydada su iz protesta napustili travnjak.

Prvotna odluka bila je da se Esperanceu dodijeli pobjeda bez borbe, no pet dana potom je Izvršni odbor CAF odlučio poništiti utakmicu i naredio da se odigra nova na neutralnom terenu.

Iz CAS-a su u obrazloženju svoje odluke objavili kako Izvršni odbor CAF-a nije kompetentan za donošenje takve odluke, već se slučaj mora dati u ruke kompetentnijim organima unutar te organizacije koji bi trebali ispitati sve incidente koji su se dogodili tijekom uzvratnog dvoboja i onda odlučiti hoće li se igrati nova utakmica ili ne.