Šitum i Perić vjerni Dinamu, nove ponude Livakoviću i Olmu

Igrači zagrebačkog Dinama Dino Perić i Mario Šitum produžili su ugovore s hrvatskim prvakom.

- Obojica su već dugo u Dinamovom sustavu, domaći su dečki. Dino je, istina, Osječanin, ali je već dugo u Zagrebu. Sretni smo što će njih dvojica još ne-koliko sljedećih sezona biti s nama, rekao je trener Modrih Nenad Bjelica.

Šitum će u Dinamu ostati do 2023. godine, a Perić do 2024. 

Mario Šitum je Zagrepčanin i izdanak Dinamove nogometne škole, a najčešće je pokrivao pozicije u momčadi na desnom boku. U prvoj momčadi je debitirao 2011. godine, a iz Maksimira je otišao 2012. godine. Vratio se 2016. godine, a prošlo razdoblje je istaknuo kao jedno od najljepših iskustava u klubu u kojem je ponikao.

- Rijetko kad je bilo ljepše u ovom klubu, proživjeli smo jako lijepa vremena. Svi su se segmenti poklopili, šef radi odličan posao, daje nam povjerenje, vidljivo je obostrano poštovanje uz uživanje u poslu kojeg radiš. Ni u jednom trenutku nisam osjetio zasićenje ili nelagodu, rekao je Šitum zahvaljujući Upravi, Zdravku Mamiću i ljudima u stručnom stožeru na ukazanom povjerenju.

Iako je rođeni Osječanin i prošao nogometnu školu NK Osijek, Dino Perić je još kao junior stigao u Dinamo 2013. godine, a do prve momčadi je došao u ljeto 2016. dokazavši se prethodno na posudbi u Lokomotivi. 

- Drago mi je što sam ovdje, sretan sam u Dinamu. Prošla je sezona bila odlična, a nadam se da će ova biti i bolja, izjavio je Perić koji je u tandemu s Mariom Leškovićem započeo ovu sezonu u zadnjoj obrambenoj crti koja još nije pokleknula u tri službena domaća i dva europska nastupa.

- Dosta radimo na obrani, mislim da sam igrao dobro cijelu prošlu sezonu, a sad se potrefilo ovih pet utakmica bez primljenoga pogotka. Ali, to je zasluga cijele momčadi. Kad svi igraju obranu onda je lakše i vrataru i nama četvorici u zadnjem redu. Uostalom, vjerujem da bi jednako bilo i da su u ovih pet utakmica igrali i Dilaver i Theophile, zaključio je Perić.

Što se tiče Dominika Livakovića i Danija Olma, Bjelica je rekao kako im je klub ponudio nove višegodišnje ugovore s boljim uvjetima od dosadašnjih, a oni su ti koji moraju odlučiti.  

 – Da. Razgovaramo i pregovaramo, a hoće li oni potpisati, ne ovisi samo o nama. Oni moraju odlučiti. Ponudili smo im višegodišnje ugovore s puno boljim uvjetima nego dosad. Vidjet ćemo što će se događati, ne vidim to kao nemoguću misiju, objasnio je Bjelica.