CAS odbio žalbu Trabzonspora, Feneru ostaje naslov iz 2011.

Sportski sud u Lauseanni (CAS) u utorak je odbio žalbu turskog nogometnog prvoligaša Trabzonspora koji je tražio da se naslov prvaka u toj zemlji za sezonu 2010./2011. oduzme Fenerbahčeu i dodijeli njemu, jer su tri dužnosnika Fenerbahcea bila umiješana u skandal s namještanjem rezultata.

- Uzevši u obzir sve dokaze, CAS-ov Odbor procijenio je kako Trabzonspor nema dovoljno materijala kako bi podnio tužbu Disciplinskoj komisiji Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) iako je CAS-ov Odbor je prepoznao kako Trabzonspor ima pravo osjećati se prevarenim, stoji u priopćenju CAS-a.

Zbog umiješanosti u namještanje rezultata trojica čelnika Fenerbahčea, među kojima je bio i predsjednik Aziz Yildirim, osuđeni su na zatvorske kazne 2012. godine. No, iako su kažnjeni čelnici kluba, nije kažnjen i Fenerbahce kojemu je ostao trofej.

Trabzonspor je zatim putem FIFA-inih legalnih tijela zatražio intervenciju kako bi se naslov prvaka oduzeo Fenerbahceu i dodijelio njemu koji je prvenstvo okončao na drugoj poziciji.

Iz FIFA-e su objavili kako njezina Disciplinska komisija nije u poziciji da intervenira jer Trabzonspor nije ispunio sve zahtjeve za podnošenje žalbe tom tijelu, odnosno kako se prvotni spor vodio između Turskog nogometnog saveza i Fenerbahcea.

Stoga se Trabzonspor u ožujku prošle godine sa žalbom obratio CAS-u koji ga je također odbio.