Kapetan Barakuda Andro Bušlje: Moj zadnji SP, odlazim sretan

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u borbi za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuu pobijedila je Mađarsku 10:7 te brončanim odličjem stigla do sedme uzastopne medalje na svjetskim smotrama.

Barakude na krilima Jokovića osvojile broncu na SP-u


- Bila je ovo vrhunska utakmica. Mislim da smo pokazali da smo bolji od njih i da smo zasluženo pobijedili. Naravno da je bilo pogrešaka, ali to ćemo zaboraviti. Nastavili smo niz na svjetskim prvenstvima. Čestitam svima, od prvog do zadnjeg, ponosan sam na sve, izjavio je kapetan Barakuda Andro Bušlje našem Marku Šapitu nakon dvoboja s Mađarima.

- Protiv Španjolaca smo izgledali loše, ali važno je da smo se vratili , da smo uzeli medalju. Mislim da je ovo moje zadnje svjetsko prvenstvo, opraštam se s medaljom tako da sam presretan, rekao je Bušlje.

Sjajan je u dvoboju s Mađarima bio i hrvatski vratar Marko Bijač.

- Vidjela se velika želja i kod nas i kod Mađara, ali mislim da smo zasluženo pobijedili. Pokazali smo da imamo kvalitetu, ostaje žal za polufinalom, ali imamo medalju ponovno i mislim da je to opet veliki uspjeh hrvatskog vaterpola, sedma medalja u nizu. Radili smo cijelo ljeto naporno, ali moramo biti zadovoljni unatoč nesretnom porazu u polufinalu. Mislim da smo pokazali da smo prava ekipa, rekao je Bijač.

Za Hrvoja Benića ovo je bilo prvo svjetsko prvenstvo.

- Ja sam najsretniji, moje prvo veliko natjecanje s reprezentacijom i prva medalja, nadao sam se da se taj niz sa mnom neće prekinuti. Nakon polufinala nas je izbornik skupio, rekao da je to sport. Mi smo velika obitelj i stvarno se tako osjećamo. Lijepo je ozračje i nije moglo bolje završiti, rekao je Benić.