Nesreća u noćnom klubu u Gwangjuu, ranjeni sportaši

U južnokorejskom gradu Gwangjuu gdje se održava Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, došlo je do nesreće u noćnom klubu Coyote Ugly kada se urušio balkon. Dvije su osobe poginule, a 14 je ranjeno, među kojima su i neki sportaši koji su se zabavljali u klubu.

Navodi se kako su među sportašima koji su se nalazili u klubu bili članovi vaterpolskih reprezentacija Australije, Novog Zelanda i SAD-a. Nema informacija da su u noćnom klubu bili hrvatski sportaši.

Dvoje Južnokorejaca u kritičnom stanju prevezeno je u bolnicu gdje su kasnije podlegli ozljedama. Preminuli nisu bili natjecatelji na SP-u.

Šef lokalne vatrogasne postrojbe Kim Young-don izjavio je kako je do nesreće došlo zbog prevelikog broja ljudi u klubu.

- Unutra je bilo oko 370 osoba, čini se kako je gornja plesna platforma popustila jednostavno zato što je na njoj bilo previše ljudi. Radilo se o vrlo skučenom prostoru koji nije bio namijenjen za tako mnogo osoba, rekao je Kim.

- Samo smo plesali i odjednom smo propali. Pali smo na glave onih koji su se nalazili ispod nas, opisao je nesreću kapetan novozelandske vaterpolske reprezentacije Matt Small.

Organizatori SP-a izdali su priopćenje u kojemu su naveli kako se većina sportaša koja je bila u noćnom klubu sigurno vratila u sportsko selo. Osam sportaša je lakše ranjeno, a jedan je zadržan u bolnici na daljnoj obradi.

- Svim sudionicima nesreće želimo brzi oporavak i molimo sve sportaše, dužnosnike i navijače da budu na oprezu i paze na svoju sigurnost i izvan samog natjecanja, izjavila je Je Soonja iz Organizacijskog odbora SP-a u Gwangjuu.