Marin Jakoliš u Hajduku

Splitski Hajduk objavio je kako je angažirao napadača mlade hrvatske nogometne reprezentacije Marina Jakoliša (22), dosadašnjeg člana austrijske Admire Wacker, s kojim je potpisao ugovor do 2023. godine.

-
Mislim da je svima jasno koji nam je cilj, a to je dovođenje što više razvojnih i kvalitetnih mladih igrača i to smo dokazali u ovom prijelaznom roku. Marin svakako spada među te. Igrao je za mladu reprezentaciju na prošlom Euru gdje je bio standardni član prvih 11. Smatram da u Hajduku može još dodatno napredovati, izuzetno nam je drago da je igrač prihvatio mogućnost dolaska čim se otvorila opcija. Važno nam je da dolaze motivirani igrači koji u Hajduku vide veliku perspektivu za daljnjim napretkom. Naš trener Burić ga jako dobro poznaje, što je bila još jedna olakotna okolnost. Ovime smo dobili širinu u napadačkom dijelu momčadi jer je riječ o polivalentnom igraču koji može pokriti više pozicija", rekao je sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović.

- Presretan sam, san svakog djeteta koje se rodi u Dalmaciji je zaigrati jednog dana za Hajduk, meni se taj san ostvario i teško mi je riječima opisati kako se trenutno osjećam. Drago je što ću ponovno surađivati s trenerom Burićem, ne postoji igrač koji će nešto loše reći o njemu, jednostavno njegov pristup prema igračima i treninzima je fantastičan i zaista se veselim radu s njim, kazao je Jakoliš.

Trener Hajduka Damir Burić vodio je Jakoliša tijekom 2017. godine dok je bio trener Admire.